iVilnius.lt

Birželio 25 13°C

Didmiesčio skonis su Urtė
Pagrindinis > Naujienos

‘Diner en blanc’ atmintinė: ką pasiimti su savimi ir ką gaminti (0)

2015-08-19
Smagu, kad tik praeitais metais Vilniuje pradėta organizuoti baltoji vakarienė ‘Diner en Blanc’ įgavo pagreitį ir šiais metais plačiai pasklido po mėgstančių įdomius renginius bei gurmanų tarpą. Į ją nori patekti visi. Visi vieni kitų klausinėja, kaip galima paprasčiau ten patekti. Bet taisyklės visiems vienodos: nustatytu laiku reikia registruotis oficialiame puslapyje ir kantriai laukti kvietimo. Praeitų metų dalyviams – paprasčiau. Kvietimo kodas atsiunčiamas ir be papildomos registracijos, o įsigijus ir abonimentą – kvietimas garantuotas ir kitais metais. Taip baltoje vakarienėje kiekvienais metais svečių skaičius auga.

Belaukiant šių metų primenu ir dalinuosi keletu patarimų, ką gi neštis krepšyje, kad vakarienė būtų skani ir graži. Be abejo, maistą galite užsisakyti ir iš ‘Brasserie de Verres en Vers‘, kurie yra paruošę maisto paketus.

Diner en Blanc atmintinė ir krepšio turinys:

– pasirūpinkite sulankstomu staliuku bei kėdėmis;

– pats krepšys irgi labai svarbus akcentas. Nepagailėkite pinigų ir įsigykite stilingą krepšį, kurį galėsite naudoti ir kitomis progomis;

– balta staltiesė;

– stalo dekoracijos (vazelės, gėlės, servetėlių laikiklis, žvakės, žvakidės);

– stalo indai ir įrankiai (lėkštutės, peiliai, šakutės, taurės vynui, stiklinės vandeniui);

– vyno atidarytuvas;

– indai maistui (apgalvokite, kur serviruosite maistą: ar jį dėsite iškart į lėkštę, ar paruošite užkandžių lėkštę. Aš labai mėgstu naudoti Afternoon Tea padėklus);

– gėrimai (vanduo, vynas – geriausia baltas, taip nerizikuosite ištepti baltų rūbų ir baltos staltiesės plius baltas vynas dėrės prie bendros tematikos);

– maistas:

  • rinkitės lengvą maistą;
  • galvokite apie tai, kad jis bus transportuojamas krepšyje ir nelaikomas šaldytuve;
  • vienas geriausių pasirinkimų: sumuštiniai. Jie gali būti mažučiai su įvairiais įdarais: vištiena ir karamelizuotais svogūnais, kumpiu ir sūriu, avokadu ir tunu, šviežiais ridikėliais ir jautiena. Galite pasiruošti ir po vieną didžiulį sumuštinį, kurį iškart serviruosite lėkštėje ir jis puikiausiai atstos pagrindinį patiekalą;
  • rinkitės užkandžius: krekerius ir džiovintų pomidorų užtepėlę, nachos traškučius ir gvakamolę, šviežias morkytes bei agurkus ir humusą. Visos vakarienė metu smagiai jais užkandžiausite;
  • mėgstate sūrį? Drąsiai neškitės ir sūrio, tik rinkitės puskiečius ar kietuosius, nes minkštučiai sūriai gali ir neišsilaikyti geros konsistencijos visą vasarišką vakarą;
  • saldumynai - taip! Įjunkite savo fantaziją ir pasigaminkite patys arba užsisakykite baltų saldumynų: balti macarons’ai, keksiukai su baltu glajumi, eklerai su kreminiu įdaru;
  • maisto pasiimkite daugiau - graži tradicija vaišinti kaimynus ir pasidalinti skoniais;

Smagaus pasiruošimo ir susitiksime jau rugpjūčio 21d.!

Autorė: Urtė Mikelevičiūtė,  www.dervynas.lt

 

 
Didmiescio skonis

Visas iVilnius.lt naujienas galite sekti socialiniame tinklalapyje „Facebook“!

Diner en blanc. Urtė Mikelevičiūtė Diner en blanc. Urtė Mikelevičiūtė Diner en blanc. Urtė Mikelevičiūtė Diner en blanc. Urtė Mikelevičiūtė Diner en blanc. Urtė Mikelevičiūtė Diner en blanc. Urtė Mikelevičiūtė Diner en blanc. Urtė Mikelevičiūtė Urtė Mikelevičiūtė
Komentarai (0)
Facebook komentarai

Taip pat skaitykite

Naujausi straipsniai

ups