iVilnius.lt

Gruodžio 05 13°C

Miesto skonis
Pagrindinis > Naujienos

Gero maisto mėgėjų širdis užkariauja „Keulė Rūkė“ (3)

2015-02-10
Nuotr.: Dagnė Smuikytė
Neretai sakoma, jog maistas - tai vienas iš tų mažų gyvenimo malonumų, kuriais tiesiog būtina mėgautis, o su tuo nesutikti būtų tikrai sudėtinga. Daugelyje kultūrų valgymo procesas laikomas tokiu svarbiu, jog trunka net kelias valandas ir drąsiai gali būti vadinamas savotišku ritualu.

Mums, lietuviams, tai galbūt ir negalioja, bet tam mes turime savų priežasčių – esame pernelyg užimti, tad neretai, užuot ramiai papietavę, imame užkandžiauti tiesiog darbo vietoje.

Kad ir kaip ten bebūtų – pavalgyti mes tikrai mėgstame, tik štai nustebinti mus tuo, kas nauja ir neragauta, tampa didžiuliu iššūkiu, kurio, maisto mėgėjų džiaugsmui, nepabijojo keturi jauni ir žavūs vyrai.

Idėja Vilniuje atidaryti greito maisto barbekiu užkandinę kilo prieš metus, o šiandien Stoties rajone įsikūrusiam „Keulė Rūkė“ perdėtų liaupsių nereikia – eilės prie burgerių ir jau spėjusių paragauti atsiliepimai kalba patys už save: „Burgeris, šonkauliukai, personalas ir bendrai viskas verta nuodemės!“

Stebint visa tai iš šalies, negali likti abejingas, o begalinis noras patenkinti smalsumą veda tiesiai į Pylimo gatvėje esančią užkandinę, kurioje pasitinka Rokas ir Dominykas - būtent jie, kartu su dviem draugais yra atsakingi už tai, jog vilniečiai ir miesto svečiai turi galimybę iš naujo atrasti ne tik mėsainius, bet ir dažnai ratu aplenkiamą stoties rajoną. Dar tik prieš tris savaites atsidariusi „Keulė Rūkė“ šiandien laužo daugelį nusistovėjusių standartų. Kyla klausimas – tai sėkmė ar gerai apgalvoto darbo rezultatas?

Dominykui ir Rokui šiuo klausimu dvejonių nekyla – viskas buvo apgalvota iki smulkmenų, o planuojant atsižvelgta ir į mažiau sėkmingą scenarijų. Ir iš tiesų - akivaizdu, jog apgalvota čia buvo viskas pradedant maisto gaminimo receptūra ir technologija, interjeru ir baigiant įvaizdžiu bei bendravimu su klientais. Dar prieš didįjį atidarymą „Keulės“ Facebook paskyroje jau buvo mažiausiai keli tūkstančiai nekantriai laukiančių gerbėjų!

Net ir vieta, iš pirmo žvilgsnio nekelianti didelio susižavėjimo, buvo pasirinkta neatsitiktinai ir vos tik užėjus į vidų aplanko mintis, jog geresnę erdvę tokio tipo užkandinei rasti būtų velniškai sudėtinga. Tiesa, įkūrėjų teigimu viską teko pakeisti iš pagrindų, o tam prireikė ir laiko, ir pastangų, tačiau, akivaizdu buvo verta.

Nors vieta ir interjeras čia puikiai dera tarpusavyje, visa tai tėra detalės, papildančios svarbiausią šios vietos privalumą. Visos „šviesos“ čia neabejotinai nukreiptos į maistą. Ir visai nenuostabu – „Keulė Rūkė“ yra vienintelė vieta Lietuvoje, kurioje galima paragauti tikro pietinių valstijų stiliumi gaminto plėšytos kiaulienos (pulled pork) mėsainio, dėl kurio iš proto eina mėsainių mėgėjai visame pasaulyje.

Mėsos paruošimas tikram pulled pork mėsainiui trunka 15 valandų, o tam reikalinga speciali krosnis ir technologija – būtent dėl šių priežasčių konkurentų „Keulė“ tiesiog neturi, o arčiausiai tokio mėsainio galima būtų paragauti, ko gero, tik Berlyne.

Žinoma, „Keulė Rūkė“ dar tik ima įsivažiuoti į ritmą ir kyla klausimas ar su laiku maisto kokybė nesikeis? Tačiau tiek Rokas, tiek Dominykas šiuo klausimu taip pat kategoriški – „Kompromisų su kokybe nesiruošiam daryti“. Pasak vyrų – maistas turi suteikti laimės, todėl turi būti ne tik skanus, bet ir nebrangus. Vienas pagrindinių tokio produkto įvedimo į rinką tikslų buvo pakelti žemų kainų kategorijos maisto kokybę. 

Paklausti, ką galėtų patarti kitiems, norintiems sukurti verslą, tačiau bijantiems, jog nepavyks, atskleidžia labai paprastą taisyklę – tereikia sukurti tokią vietą, kurioje ir pats mielai norėtum apsilankyti.

Straipsnio autorė: Dagnė Smuikytė

Įvertinkite šį restoraną čia.

Visas iVilnius.lt naujienas galite sekti socialiniame tinklalapyje „Facebook“!

Keulė Rūkė Keulė Rūkė Keulė Rūkė Keulė Rūkė Keulė Rūkė Keulė Rūkė Keulė Rūkė
Komentarai (3)
Facebook komentarai

Taip pat skaitykite

Naujausi straipsniai

ups